0 Продукти в кошницата:

Безплатна доставка

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ЗА ПОРЪЧКИ НАД 50 ЛВ.

(не важи за поръчки с тегло над 20 кг., доставени до офис на ЕКОНТ, както и за поръчки над 2кг., доставени до частен адрес. Не важи и за продукти от категория "Градински Мебели").                                      

 ЗА ПОРЪЧКИ НА ОБЩА СТОЙНОСТ ДО 50 лв. - 7 лв. доставка до офис на ЕКОНТ, а до частен адрес според тарифата на куриерската фирма.

ПРЕДЛАГАМЕ:

Изграждане на градински езера

Изграждане поливни системи

Изграждане и поддръжка на зелени площи


5%

ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСЪПКА

при вземане на поръчката от магазините ни в София.

(не важи за продуктите от категория "Градински мебели"!)

МАГАЗИН


 Градински център

с. Световрачене

ул. "Софийска" 39

Телефон: 

0893 565 994

 

5% допълнителна отстъпка при вземане на поръчаните продукти от наш магазин в гр. София - (не важи за продуктите от категория "Градински мебели")!!!

 

За продукти "градински машини" отстъпката при вземане от магазин е 2%.


 

 

Caryopteris clandonensis 'Heavenly Blue' - Кариоптерис - приблизителни размери - 30 - 40 см.

Caryopteris clandonensis 'Heavenly Blue' - Кариоптерис - приблизителни размери - 30 - 40 см.

Код: tree0171

Стойността на доставката не е включена в цената на този продукт. Растението се предлага вкоренено в саксия. При поръчка на по-големи количества предлагаме отстъпки от обявената тук цена. Свържете се с наш сътрудник за информация относно наличността на този продукт в момента. При търсене от ваша страна може да предложим растение с различен размер от обявеното.Видовете от рода Кариоптерис (Caryopteris) произхождат от Азия (Китай и Япония). Повечето са ниски или средновисоки храсти с зелена, сива или жълтеникава листна маса и заоблена форма. Листата през есента са назъбени по периферията, срещуположни. Съцветията са класовидни, в синьо-лилавата гама, появяват се в края на лятото или през есента върху младите леторасти. И листата, и цветовете са приятно ароматни. Кариоптерисите обичат слънце или полусянка, лека песъчлива почва, може да е и варовита. Издържат на засушаване, освен Кариотперис нкана, който обича по-влажен климат и почва. През зимата стъблата е възможно да измръзнат частично, но те се Възстановяват безпроблемно напролет. Затова практически зимно-пролетната резитба при кариоптерисите, която представлява изрязване на старите стъбла почти до основата или на по-голяма височина, ако зимата е била мека, е задължителна. Важното е под мястото на срязване да останат здрави и силни пъпки. Вследствие от тях се появяват нови силни стъбла, които носят съцветията. Размножаването става със зелени резници през лятото или вдървенели такива през зимата. Ако оставите съцветията да образуват плодове и семена е възможно храстът да се самозасее. Кариоптерисите са подходящи за съставяне на бордюри и групи, или се използват единично засадени сред тревна площ. красиво стоят в комбинация с листопадните цеанотуси и витексите, които цъфтят в края на лятото и през есента в синкаво-виолетово; В цветни бордюри заедно с Echinacea pupurea, Rudbeckia spp. в композиции с цветя или храсти със златисти/жълти листа или с ярки цветове в оранжево-червено. кариоптерисите из-глеждат доста привлекателно и когато формират втори, по-нисък етаж пред жив плет от иглолистни (най-добре в комбинация със сортове туи с наситена зелена багра).
Цена: 6,90 лв. 7,90 лв.
бр.
Купи