0 Продукти в кошницата:

Безплатна доставка

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ЗА ПОРЪЧКИ НАД 50 ЛВ.

(не важи за поръчки с тегло над 20кг., както и за продукти от категория "Градински Мебели").                                      

 ЗА ПОРЪЧКИ НА ОБЩА СТОЙНОСТ ДО 50 лв. - 7 лв. доставка


5% допълнителна отстъпка при вземане на поръчаните продукти от наш магазин в гр. София - (не важи за продуктите от категория "Градински мебели")!!!

За продукти "градински машини" отстъпката при вземане от магазин е 2%.ПРЕДЛАГАМЕ:

Изграждане на градински езера

Изграждане поливни системи

Изграждане и поддръжка на зелени площи


5%

ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСЪПКА

при вземане на поръчката от магазините ни в София.

(не важи за продуктите от категория "Градински мебели"!)

МАГАЗИНИ В СОФИЯ

Дианабад
ж.к. Дианабад, ул. Никола Габровски 39А

Мусагеница
 ж.к. Младост 1, район Мусагеница, бл. 110

Телефон: 

0893 565 994

 

 

 

Декоративен Рак за аквариум - албинос

Декоративен Рак за аквариум - албинос

Код: 51ll-13-1

Декоративен Рак за аквариум - албинос

Хабитат: Procambarus clarkii могат да бъдат намерени в различни видове сладководни место обитания, като потоци, канали, езера, бавно движещи се реки, блата и тресавища. По принцип избягват водоеми със силни течения.

Описание: Възрастните екземпляри стават доста едри за представител от групата на раците-джуджета, възрастните екземпляри могат да достигнат дължина между 12-14 см и тeжат между 50 и 80 грама. Те обикновено са с в тъмно червен цвят, но съществуват и сини, оранжеви и бели всички имат клиновидна форма на черни цветни ивици в региона на корема. Те имат подвижни очи и остри муцуни на главата си. Тяхната цилиндрична и сегментирано тяло е покрито с тънък и твърд екзоскелет. Имат издължени, тесни и дълги щипки както и пет чифта по-малки крачета на корема с който те ходят и плуват доста добре. През светлата част на денонощието, Procambarus clarkii обича да се крие под дървени корени или в различни отвори и скални дупки, по-активни са през ноща. Този вид раци сменят своя екзоскелет много пъти през своя живот, самият процес е доста бавен.

Отглеждане: Група от 5 - 6 екземпляра може да обитава 100-120 литров аквариум. Пренаселването може да доведе до честа проява на агресия дори и във видов съд. Приспособим е във води с различни параметри като pH може да е между 6,5 - 8,5, а общата твърдост(GH) 4,0 - 25,0 °.

Хранене: Procambarus clarkii както всички раци са всеядни. В природата се хранят с охлюви, попови лъжички и ларви на насекоми,червеи и останките на мъртви животни. С охота хапват и растителна храна която трябва да е и неизменна част от тяхната диета. Може да им давате - Домати (сурови/белени);Чушки (сурови/белени);Краставици, тиквички (сурови/белени);Копър (суров/попарен);Листа от коприва (попарени);Обикновена салата (попарена);Грахови зърна (сварено-замразени) Замразени ларви на комар или бяло месо от риба. В аквариума често посягат и на растенията, но ако искате да имате такива те трябва да са изкуствени.

Размножаване: В природата техният размножителния период започва в края на есента. Ако климатът позволява могат да се размножават два пъти в рамките на една година. Местоположение на половите жлези и при мъжките и при женските са разположени на едно и също място в основата на петата двойка крака. Яйцата се оплождат вътрешно. Броят на яйцата, произведени от една женска зависи от размера и. Едър екземпляр може да произведе от 300 до 500 яйца, износването им става за около един месец. Малките стават зрели раци за около 3 месеца, а през първите 2 месеца са плътно до майка си. Едно скорошно изследване показва, че този вид могат да се размножават чрез партеногенеза.

Ето и някои интересни факти за този вид:

Procambarus clarkii се считат за вредители в оризищата
В Луизиана, отглеждането на Procambarus clarkii започва през 18 век.
Този на раци вид е популярен деликатес в много страни по света.
Procambarus clarkii е най-разпространения рак в света.
Важно!
Procambarus clarkii пренасят така наречената чума по раците, гъбичката Aphanomyces astaci. Това е причината, поради която е намаля популацията на някои видове раци в Европа. Не го пускайте на свобода, те са много приспособими, според някои проучвания те могат да изминат километри на сушата в търсене на подходящ водоем.
Цена: 11,68 лв. 12,70 лв.
бр.
Купи