0 Продукти в кошницата:

Безплатна доставка

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ЗА ПОРЪЧКИ НАД 50 ЛВ.

(не важи за поръчки с тегло над 20кг., както и за продукти от категория "Градински Мебели").                                      

 ЗА ПОРЪЧКИ НА ОБЩА СТОЙНОСТ ДО 50 лв. - 7 лв. доставка


ВАЖНО! Във връзка със засиленият интерес към поръчките за растения, същите се изпълняват в рамките на 7-10 работни дни. Правим всичко възможно този срок да бъде намален. Благодарим Ви за разбирането и търпението. ПРЕДЛАГАМЕ:

Изграждане на градински езера

Изграждане поливни системи

Изграждане и поддръжка на зелени площи


5%

ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСЪПКА

при вземане на поръчката от магазините ни в София.

(не важи за продуктите от категория "Градински мебели"!)

МАГАЗИНИ В СОФИЯ

Дианабад
ж.к. Дианабад, ул. Никола Габровски 39А

Мусагеница
 ж.к. Младост 1, район Мусагеница, бл. 110

Телефон: 

0893 565 994

 

5% допълнителна отстъпка при вземане на поръчаните продукти от наш магазин в гр. София - (не важи за продуктите от категория "Градински мебели")!!!

 

За продукти "градински машини" отстъпката при вземане от магазин е 2%.


 

 

Ягоди сорт Алба - в контейнер

Ягоди сорт Алба - в контейнер

Код: tree0157-114

Стойността на доставката не е включена в цената на този продукт.

Ягоди "Алба" е бил създаден чрез кръстосване на две други разновидности под ръководството на един от най-популярните компании в Италия - "Нови плодове". Главната особеност на описанието на сорта се обозначава с много бързото му цъфтежа, превишаваща скоростта дори най-ранните класове. Средният период на цъфтеж ягоди отворено поле идва след средата на април и затвори - дори и в началото на месеца. Като цяло добивът на храст на сезон е около 1,2 кг. Това е достатъчно добър показател за такъв ранен сорт. Ако обаче ще го отглеждате на открито, очаквайте по-малки обеми. Това разнообразие е удобно, защото има добра устойчивост на общи заболявания като брашнеста мана, смолисто или кореново гниене. Тя може да бъде транспортирана и съхранявана безопасно - без загуба.
история
За пръв път в света хората научиха за такова разнообразие като "Алба" през 2003 г. благодарение на италианската компания "New Fruits", специализирана в извършването на разплодни работи. Тази универсална форма много бързо печели популярност и през 2005 г., ягодата се използва широко в страните от ОНД.
Характеристики на сорта
Популярността на този вид ягоди, като "Алба", се дължи на различни характеристики: масата и външния вид на плода, скоростта на тяхното узряване и устойчивостта на различни заболявания.
Също така може да се интересувате от такива сортове ягоди като: Албион, кралица Елизабет II, Малвина, Албион, Азия, Гигантела, Господи.
Плодове "Алба" е доста голям, около 25-30 г, в някои случаи дори повече. Обелете яркочервения си цвят.
Плодовете от ягоди имат правилната форма, малко удължена и едноизмерна, което ги прави много привлекателни за очите на всички купувачи. Специална роля се играе от уникалната сочни и сладки вкус с леки нотки на киселинност, която дава този вид на функция и изисканост. Тази ягоди расте с мощен храст с височина около 30 см. Броят на листата е среден, голям и ярък зелен.
Знаеш ли? Ягода има уникална способност да елиминира главоболието: съдържа вещество, което прилича на свойствата на аспирина.
Предимства и недостатъци на сорта
Основните предимства на "Алба" са:
По отношение на други сортове - много ранно съзряване, почти едновременно с лидерите на пазарите, изоставането е буквално за няколко дни.
Такава ягоди е устойчива на замръзване, така че може да се отглежда както в затворена, така и в открита земя.
Алба рядко е изложена на болести, добре им се противопоставя. Единствените врагове за него могат да станат вредители като листни въшки или плебени.
Плодовете растат плътни и големи, те се използват успешно както за прясна консумация, така и за консервиране.
Храстите на тези ягоди са много продуктивни и могат да донесат големи добиви през сезона.
Плодовете могат лесно да бъдат транспортирани, съхранявани дълго време при правилните условия и това няма да повлияе на вкусовите им качества.
За разлика от много други сортове ягоди, това не е особено причудливо: то е устойчиво на суша и влажен климат.

Силни предимства също са изправени пред недостатъци, сред които:
В някои райони на отглеждане плодовете от зрънце могат да се пекат при високи температури.
Въпреки добрите отзиви за вкуса този вид все още е далеч от десерта. Липсва вкус и сладост.
Знаеш ли? Ягодите са единствените плодове, в които семената се намират извън самия плод.
И все пак, анализирайки плюсовете и минусите на тези плодове, трябва да се помни, че високата вероятност за качеството на бъдещите плодове зависи от компетентните и подходящи грижи, спазването на температурните режими и условията на отглеждане.
приземяване
Засаждането на този вид ягоди може да се направи по два начина: чрез семена и разсад.
Засаждане със семена


Ако решите да отглеждате "Алба" от семена, изберете само доказани и надеждни производители. Така че ще ви бъде осигурен добър кълняем капацитет и богата реколта. Започнете тази процедура в средата на януари и завършете - в края на февруари. Земята за засаждане може да бъде закупена в специализиран магазин, но можете да го направите сами. Семената на ягодите са много малки, така че почвата трябва да бъде добре разхлабена и лека.За по-добро изстрелване добавете пясък, хумус и торф. Така че, преди да засадите, напоявайте семената в продължение на няколко дни във вода, която трябва да се смени, за да почиствате всеки ден.
Важно! В никакъв случай не почвайте и поръсете семена от ягоди на почвата, това може да доведе до тяхната смърт. За да разрешите този нюанс, просто добавете малко количество сняг към нарастващия резервоар и вече посейте семената му.
След свалянето е необходимо покритието да се покрие със стъкло или полиетиленово фолио. Идеалната температура за отглеждане на такъв сорт ще бъде 22-25 ° С. Първият път, в който да се гмурне разсадът е възможен в края на март, втората такава процедура трябва да се извърши само след месец и половина. С появата на разсада от пет листа и достигане на височина 5 см, можете безопасно да я трансплантирате в откритата почва. Реколтата от този метод ще бъде получена едва през следващата година.
Култивиране от разсад
Опитните градинари предпочитат да отглеждат ягоди "Албу" с помощта на разсад. Това е ключът към интензивния растеж и чудесния вкус на бъдещите плодове. Има два класа разсад за тяхното качество. Разсад на ягодов клас "А" има дължина на корена от 5 см или повече, тя вече има 3 или повече развити листа. Самият храст е силен и апикалната пъпка вече е добре развита.
Що се отнася до разсада от клас "В", тук качеството на разсада е малко по-лошо, тъй като кореновата система е малко по-къса и е 3 см. Листата, които вече са напълно развити, са 2-3. Апикалната пъпка е разработена, но не напълно. Ако изберете правилните разсад с високо качество, те ще оцелеят с вероятност от 95-100%. Също така ще бъдете гарантирани бързото им съзряване, добра доходност и устойчивост към вредители и болести. Разсадът трябва да бъде засаден през април-май и да завърши 2-3 седмици преди пристигането на есенни слани, за да станат достатъчно здрави и здраво укрепени. За ягоди сте доволни от реколтата още през първата година на слизане, започнете този процес в началото на пролетта.
Важно! Изберете такива сортове и хибридни форми на ягоди, които са зонирани за отглеждане. Такива видове, освен основните предимства, също имат отлични показатели за устойчивост на зимата и болестите.
Растения разсад в редици с разстояние между тях от 35-40 см между храстите, оставя място на 15-20 см. Много градинари препоръчват засаждане ягоди на нетъкан материал. Така че, трябва да маркирате предварително и да подготвите леглото, да направите дупки, да направите тор и да излеете добре водата.Растителни растения, така че техните апикални пъпки са на нивото на земята. След като извършите такава процедура, повторете отново разсада.


грижа
Въпреки че тази категория е похвалена заради нетърпението си, обаче, ягодовите ягоди на Alba изискват правилно засаждане и грижи, за да се реализира напълно нейният потенциал. Без да провеждат постоянни агро-практики, торене, капково напояване и други процедури, ягоди просто няма да отговарят на тези положителни характеристики, които се приписват на нея. Ето защо е необходимо да се обърне внимание на основните аспекти на грижата:
Поливането трябва да се извършва само при изсъхване на почвата, избягване на изсушаване на почвата или, напротив, на изсъхване. Безпричинният подход към поливането на ягоди може да причини гъбични и инфекциозни заболявания.
За да се поддържа оптимална почвена влага за по-дълго време, използвайте специален мулч. Приготвя се от слама, сено и трева.
Ако нямате възможност да подготвите мулч или да използвате нетъкан материал, можете просто да извършите редовно разхлабване на почвата чрез разрушаване на земните кора. Това ще осигури корените на растението с голям поток от кислород.
Ягодите "Алба" се нуждаят от постоянни минерални торове, които се извършват три пъти годишно: в началото на вегетационния период, в средата и в края.
Когато вече сте събрали реколтата, премахнете старите и повредени листа на растението, оставяйки само здрави и свежи.
Тъй като тези храсти, които са предназначени само за отглеждане на култури, непрекъснато отстранявайте мустаците, така че всички сили да са фокусирани върху плодовете.
Уверете се, че покривате ягоди за зимата в районите, където зимните условия са достатъчно тежки. Например, използвайте смърч на смърч, за да защитите това растение.

Научете как да приготвяте ягоди за зимата: рецепти за консервиране на плодове.
Ягода "Алба" отдавна е спечелила сърцата на всички любители на тези вкусни плодове през лятото. Описанието на сорта обхваща голям брой предимства, поради които е станало толкова популярно сред хората. За да може такава ягода да увеличи максимално възможностите си, осигурете й подходяща и компетентна грижа, а след това "Алба" ще ви благодари със зрели, вкусни и красиви плодове.
Цена: 1,08 лв.
бр.
Купи