0 Продукти в кошницата:

Безплатна доставка

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ЗА ПОРЪЧКИ НАД 50 ЛВ.

(не важи за поръчки с тегло над 20 кг., доставени до офис на ЕКОНТ, както и за поръчки над 2кг., доставени до частен адрес. Не важи и за продукти от категория "Градински Мебели").                                      

 ЗА ПОРЪЧКИ НА ОБЩА СТОЙНОСТ ДО 50 лв. - 7 лв. доставка до офис на ЕКОНТ, а до частен адрес според тарифата на куриерската фирма.

ПРЕДЛАГАМЕ:

Изграждане на градински езера

Изграждане поливни системи

Изграждане и поддръжка на зелени площи


5%

ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСЪПКА

при вземане на поръчката от магазините ни в София.

(не важи за продуктите от категория "Градински мебели"!)

МАГАЗИН В СОФИЯ


 ж.к. "Мусагеница", бл. 110

Телефон: 

0893 565 994

 

5% допълнителна отстъпка при вземане на поръчаните продукти от наш магазин в гр. София - (не важи за продуктите от категория "Градински мебели")!!!

 

За продукти "градински машини" отстъпката при вземане от магазин е 2%.


 

 

Казан за ракия "Рила" с печка на дърва (обръщащ) - за домашно производство на ракия  - резервоар - 60 л.

Казан за ракия "Рила" с печка на дърва (обръщащ) - за домашно производство на ракия - резервоар - 60 л.

Код: kotlizarakia0054-2

Казан за ракия "Рила" с печка на дърва (обръщащ) - за домашно производство на ракия.

Казан за ракия Казанджия "Рила" с преобръщащ механизъм и печка на дърва.Меден казан:

Казанът е вграден в камината, като има допълнително обръщащ механизъм, за по-лесно почистване. Продукта се произвежда по традиционна технология от мед с чистота 99.99%. Обема на казана може да бъде 40, 60, 80 и 100 литра. Като полезния обем е около 80% от общия.Кула (капак)

Купола на казана за ракия събира алкохолните изпарения, които идват от материала (джибрите) и се насочват към съединителната тръбата (лула), след което постъпват в охладителя. Изработен е от висококачествен меден лист с крушовидна форма. На кулата е монтиран биметален термометър, който се използва за наблюдение на температурата в казана. Връзката между кулата, казана и тръбата се прави чрез система за запечатване с вода.Печка (пещ)

Изцяло изработена от стоманен лист с дебелина 1,5 мм, с подсилени ръбове, вратичка с резе и чекмедже за пепел. Печката разполага с три крака, осигурявайки необходимата стабилност на казана. Боядисана е със специална боя, издържаща на висока температура.Обръщащ механизъм (люлка)

На печката е монтиран и преобръщащия механизъм, с помощта на лост монтиран на казана той лесно може да се обърне, като по този начин се улеснява почистването му и отделянето на твърдите остатъци след процеса на варене.Свързваща тръба (лула)

Това е тръбата свързваща кулата на казана и охладителя. Тя е изработена от мед тръба, с дължина 1300 мм и диаметър 28 мм. И служи като предварително охлаждане, в което парата започва да се охлажда. Свързването на тръбата с кулата и охладителя се прави чрез система за запечатване с вода.

Охладител

Охладителя е резервоар за вода, направен от поцинкована (стандартна) или неръждаема стоманена ламарина с дебелина 0,5 мм и общ капацитет от 330 литра. В съда се намира серпентина от медна тръба с 5 нишки. Долния край на серпентината излиза от охладителя и от нея тече готовия алкохолен дестилат. За максимална кондензация на алкохола, температурата на водата за охлаждане не трябва да бъде по-висока от 25° С. На повърхността на водата, изтичаща от охладителя тя трябва да достигне не-повече от 60°С. Затова по време на процеса на дестилация трябва да се контролира температурата и ако е необходимо, да се долива студена вода. По същото време през преливната тръба на охладителя изтича топла вода. В дъното на охладителя е разположен кран, за изпускане на водата след приключване на варенето на ракия.

Преимущества:
Висока производителност
Изработен по традиционна технология с 99.9% чист мед
Големи обеми от 40 до 100 литра
Нагряване с печка на дърва включена в комплекта
Механизъм за преобръщане за лесно почистване
Биметален термометър разположен на кулата
Голям охладител с капацитет от 330 литра
Гаранция за качествен продукт

Производителност: 4 л/час
Тип охлаждане: непроточно,
Обем на резервоар: 40, 60, 80, 100, л
Тегло: кг

Производителност 4 л/час
Тип охлаждане непроточно
Дебелина на метала мм
Вътрешен диаметър на гърло см
Обем на резервоар 40, 60, 80, 100 л
Материал на казан Серпентина от мед, Резервоар от мед
Обем на охладител 330 л
Комплект
Биметален термометър да
Сухопарник (за допълнително пречистване) не
Маркуч м
Бъркалка не
Печка на дърва не
Кран за източване не
Габаритни размери и тегло
Височина на резервоар см
Височина на кулата см
Дължина см
Широчина см
Диаметър на резервоар см
Тегло кг
Височина на охладител см
Диаметър на охладител см

Стойността на транспорта не е включен в цената на продукта. Свържете се с наш сътрудник за да се информирате за наличността на продукта и колко време ще отнеме доставката. За този продукт се изисква капаро, преди изпрзщане до клиента.
Цена: 2 186,00 лв.
бр.
Купи