0 Продукти в кошницата:

Безплатна доставка

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ЗА ПОРЪЧКИ НАД 50 ЛВ.

(не важи за поръчки с тегло над 20 кг., доставени до офис на ЕКОНТ, както и за поръчки над 2кг., доставени до частен адрес. Не важи и за продукти от категория "Градински Мебели").                                      

 ЗА ПОРЪЧКИ НА ОБЩА СТОЙНОСТ ДО 50 лв. - 7 лв. доставка до офис на ЕКОНТ, а до частен адрес според тарифата на куриерската фирма.

ПРЕДЛАГАМЕ:

Изграждане на градински езера

Изграждане поливни системи

Изграждане и поддръжка на зелени площи


5%

ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСЪПКА

при вземане на поръчката от магазините ни в София.

(не важи за продуктите от категория "Градински мебели"!)

МАГАЗИН


 Градински център

с. Световрачене

ул. "Софийска" 39

Телефон: 

0893 565 994

 

5% допълнителна отстъпка при вземане на поръчаните продукти от наш магазин в гр. София - (не важи за продуктите от категория "Градински мебели")!!!

 

За продукти "градински машини" отстъпката при вземане от магазин е 2%.


 

 

Мицел за Гъби Шийтаке (1 опаковка с 24 пина)

Мицел за Гъби Шийтаке (1 опаковка с 24 пина)

Код: tree1023-14-19

Мицел за Гъби Шийтаке (1 опаковка с 20 пина).

Гъбата Шийтаке има превъзходен вкус и аромат, фина структура и с право се счита за крал на култивираните деликатесни гъби.
Латинското наименование на гъбата е Lentinula edodes. Наименованието шийтаке идва от названието на едно от дърветата, върху което расте в природата ("шии").
Гъбата Шийтаке расте при естествени условия върху гниеща горска дървесина в дъбови, букови и други широколистни гори на умерения пояс. Гъбата се култивира лесно в домашни условия.

За отглеждане на гъбата ви е необходима стъблена дървесина от широколистни видове (дъб, бук, топола и др.). За целта може да бъде използвана дървесина с ниско качество, например от страничните разклонения на дървото. Стъблата трябва да са с диаметър не по-малък от 20 см. Те се нарязват на пънчета с дължина 30-40 см. Най-добре е дървесината да бъде прясно отсечена. Ако се използва суха дървесина тя трябва предварително да бъде накисната за 2-3 дни и след това да бъде "заразена" с гъбен мицел.

След внасяне на мицела пънчетата се поставят в помещения с температура на въздуха 1 5-20 градуса, това може да бъде избата на къщата, таван или друго свободно помещение. За да не изсъхва мицела, помещението се овлажнява периодично. Прерастването на мицела продължава 2-2,5 месеца. Върху повърхността на пънчетата се появява бял пухест налеп. След това пънчетата се изнасят на предназначените за тях места - засенчените части на градината. Те се заравят в почвата на дълбочина 2/3 от височината им, по този начин не се позволява те да изсъхнат. Разстоянието между отделните пънчета трябва да бъде 20-30 см.

В една опаковка има 20 пина
Цена: 28,65 лв.
бр.
Купи