0 Продукти в кошницата:

Безплатна доставка

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ЗА ПОРЪЧКИ НАД 50 ЛВ.

(не важи за поръчки с тегло над 20 кг., доставени до офис на ЕКОНТ, както и за поръчки над 2кг., доставени до частен адрес. Не важи и за продукти от категория "Градински Мебели").                                      

 ЗА ПОРЪЧКИ НА ОБЩА СТОЙНОСТ ДО 50 лв. - 7 лв. доставка до офис на ЕКОНТ, а до частен адрес според тарифата на куриерската фирма.

ПРЕДЛАГАМЕ:

Изграждане на градински езера

Изграждане поливни системи

Изграждане и поддръжка на зелени площи


5%

ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСЪПКА

при вземане на поръчката от магазините ни в София.

(не важи за продуктите от категория "Градински мебели"!)

МАГАЗИН


 Градински център

с. Световрачене

ул. "Софийска" 39

Телефон: 

0893 565 994

 

5% допълнителна отстъпка при вземане на поръчаните продукти от наш магазин в гр. София - (не важи за продуктите от категория "Градински мебели")!!!

 

За продукти "градински машини" отстъпката при вземане от магазин е 2%.


 

 

Семена Пипер - сорт "Сороксари"  (жълти камби) - 1 гр.- около 130 - 150 бр. Семена

Семена Пипер - сорт "Сороксари" (жълти камби) - 1 гр.- около 130 - 150 бр. Семена

Код: VEG135-25-16

Висококачествени семена за едногодишни цветя от Флорина.
Сороксари сладък средно ранен до късен. Сортът е тип Долма, подходящ за прясна консумация (приготвяне на салати, смути сокове и др.), за готвене и за сушене. Стеблата на растенията са гъсто разклонени и средно високи. Цветовете са бели, а плодовете са едри, месести - три или четири камерни с издължено - овална форма.

Младите пиперки са зелени, а след като узреят стават бледо жълти до наситено оранжеви на цвят. Сороксари са сорт чушки, който се цени високо заради отличните си вкусови качества. Често се използва за производство с цел износ на зеленчуци в Румъния, Гърция, Македония и Сърбия.

Този зеленчук от семейство картофови е изключително богат на витамини, минерални сoли, каротин и други ценни хранителни вещества.

Закупуването на качествени семена с висока кълняемост е важна предпоставка за отглеждането на добра реколта от пипер Сороксари. Производството на качествен разсад със силен корен, който да изхранва растението и да е устойчив на почвени болести и неприятели е в основата на успеха в зеленчукопроизводството.

Сеитбена норма Сеитбената норма за ранно производство е 0.150 – 0.180 кг семена на един декар.
Сеитбената норма за средно и за късно производство е 0.180 – 0.200 кг/ дка.
Време на засяване
Засяването на разсада за ранно производство се извършва от 1 до 15 февруари.
Засяването на разсада за средно производство се извършва от 1 до 20 март.
Засяването на разсада за късно производство се извършва от 1 до 15 юни.
Време за пикиране на открито Пикирането на разсадът от пипер Сороксари се извършва след като се появят първите същински листчета или както се казва, когато разсадът „кръстоса”.
Разстояние едно от друго Пиперът се отглежда редово при разстояние между редовете 60 см, а вътре в редовете – 15 см.
Период на плодоносене Вегетационен период 130 дни.
Вид отглеждане
Семената от чушка Сороксари се засяват на дълбочина 0.5 – 1 см при ранното производство на пипер и от 2 до 3 см дълбочина при средното и късното производство. Пиперът може да се отглежда в полиетиленови тунелчета, стъклени или полиетиленови оранжерии или на открито.

Поддържаното на влажността на почвата, подхранването и борбата с болестите и неприятелите са важна част от грижите по време на вегетацията. Азотът, фосфора и калия са най-значимите елементи за развитието на здрави и силни растения. Те могат да бъдат допълнително внесени чрез био торове или органо минерален тор за зеленчуци. Наторяването трябва да се извършва редовно през целия период на отглеждане, за да може младите растения да образуват по-силна коренова система и след това да формират повече цветове и плодове.

Добив -


Плодове Плодовете са едри три - четири камерни с бледожълт до наситено оранжев цвят. Имат отлични вкусови качества и приятен аромат.
Брой семена в 1 грам 130 – 150 бр. семена има в 1 грам Сороксари.
Цена: 1,82 лв.
бр.
Купи